Schrijftolkvoorjou.nl

Liesbeth

Wie ben ik?

liesbeth2Ik ben Liesbeth Vroon (1971), getrouwd en moeder van 3 opgroeiende kinderen. Mijn diploma HBO-Verpleegkunde heb ik in 1992 gehaald. Ik heb jaren gewerkt in het ziekenhuis, de wijkverpleging, thuis en op de administratie van de basisschool van mijn kinderen. In 2012 ben ik begonnen met de opleiding tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) en in 2013 met de opleiding tot schrijftolk aan de Hogeschool in Utrecht.

Waarom schrijftolk?

Familieleden van mij zijn doof en slechthorend daarom heb ik eerst een cursus ‘gebarentaal voor belangstellenden’ gevolgd. Daarna startte ik met de opleiding tot tolk NGT  en schrijftolk. Twee opleidingen tegelijk was wat veel daarom heb ik in 2015 besloten om alleen de schrijftolk opleiding af te ronden. Dit is gelukt en nu reis ik door Nederland en werk in allerlei situaties met veel verschillende mensen.

Wat nog meer?

In 2008 heb ik de cursus voor IVN-natuurgids gevolgd. Ik ben niet meer actief als natuurgids maar kom wel graag in de natuur. Regelmatig ga ik er hardlopen of wandelen. Ik ben christen en bezoek als het mogelijk is elke week de kerkdienst. Ik probeer zuinig om te gaan met het milieu.
Schrijftolk is een prachtig beroep. Ik doe het werk graag en ontmoet mooie mensen met wie ik kan praten of gebaren en voor wie ik zonodig alles wat gesproken wordt  zichtbaar/leesbaar kan maken.